Boródi Attila, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (Éfosz) ügyvezető elnöke nem becsülte meg azt, hogy mennyi az élelmiszer-feldolgozók továbbfeldolgozás céljára behozott alapanyagimportja a kereskedők importjához képest, az azonban világos – hangsúlyozta –, hogy az EU-csatlakozás óta jelentősen megsokasodtak az importélelmiszerek. A piacon rendkívül olcsó, de gyenge minőségű élelmiszertermékek jelentek meg viszonylag nagy mennyiségben. A minőség nem tévesztendő azonban össze a biztonsággal – hívta fel a figyelmet Boródi. Utóbbi tekintetében szerinte a magyar élelmiszerpiac jó helyzetben van, annak ellenére, hogy a csatlakozást követően csökkentek a különböző korlátozó intézkedések. Így például nem kötik a piacra jutást hatósági jóváhagyáshoz, és az élelmiszerkönyvnél, a szabványoknál is megszűnt sok kötelezettség. További részletek a hétfői NAPI Gazdaságban