A 7-9 órától jelentősen eltérő alvásidőt igénylők pihenésének a minősége vizsgálatra érdemes, mivel az ennél jóval kevesebbet, de a többet alvók alvás állapota is kritikus lehet. Jelentősége van a folyamatosságnak, vagyis hogy a szükséges alvásidőt lehetőleg minden éjszaka megadjuk a szervezetünknek, és az esetleges alvásmegvonási időt pótoljuk - hangsúlyozza a szervezet.

A magyarok nem dicsekedhetnek azzal, hogy bajnokalvók vagyunk, ugyanis a Magyar Alvás Szövetség és a Szinapszis Egészségkutató legújabb felmérése szerint kevesebbet és rosszabbul alszunk a Covid-időszakot követően.

Délkelet-Ázsiában egy nő napi kilenc órát aludt 100 egymást követő napon. Ezzel elnyerte sz "India első alvás bajnoka" címet. A verseny célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az alvás minőségének a fontosságára.

"Az egyre kevesebb nappali természetes világosság, és a hamarabb sötétedő nappalok időszakában különösen fontos a cirkadián ritmusunk fenntartása, amelyhez a naponta azonos elalvási és ébredési időpontok betartása tartozik" - hangsúlyozta G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke.