Az kiadvány elég idős ahhoz, hogy beszámolt annak idején a fiatal Mozartról, ám most felszámolják az osztrák médiatörvények átdolgozása után.

Az 1703 óta megjelenő Wiener Zeitung című osztrák lap nyomtatott kiadása a csütörtöki parlamenti szavazás után megszűnik.

Hiába tiltakoztak a döntés ellen mind az olvasók, mind pedig a szerkesztőségi munkatársak, a lap nyomtatott kiadása végleg megszűnik – írja a dw.com.

Sok mindent megért, sok mindent megírt

A kiadvány 320 éves története során a fiatal Mozarttól az utolsó Habsburg császár tényleges lemondásáig mindenről beszámolt, és azt állítja magáról, hogy a világ legrégebbi fennmaradt napilapja.

A lap 1857 óta az osztrák kormány tulajdonában van, és hivatalos közlönyként szolgál, a törvény értelmében a kormány álláshirdetései és más hivatalos közlemények is megjelennek benne.

Ez lett a fő bevételi forrása, és lehetővé tette az újság számára, hogy folytassa újságírói küldetését, a hírek közlését, amíg a legújabb jogalkotással fel nem számolták.

Bár az online kiadás és a havi nyomtatott kiadás a jövőben is készülni fog, Thomas Seifert, az újság főszerkesztő-helyettese szerint a kormány döntése többről szólt, mint a digitalizáció térnyeréséről.