A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában tartott őszi tisztújító közgyűlésen az alelnöki posztokra Bakos Kiss Gábort, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Fekete Pétert, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatóját, Kis Domonkos Márkot, a Déryné Program igazgatóját, Pataki Andrást, a Kecskeméti Nemzeti Színház művészeti vezetőjét és Szabó Ágnest, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatóját választották meg. Az új elnökség mandátuma öt évre szól – írták a közleményben.

A rendezvényen egy új tag, a Budapest Bábszínház felvételéről döntöttek, így most már 88 tagot számlál az egyesület.

Az ülésen Szabó László, az MTT titkára bemutatta a szervezet elmúlt öt évben végzett munkáját, és olyan kérdésekben is konzultáltak, mint például a magánszínházak finanszírozási kérdései vagy az Országos Színházi Találkozó megszervezése – olvasható a közleményben. 

Vidnyánszky Attila a színészeket ért horrorbaleset után lemondott a Nemzeti vezetéséről.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia a Rómeó és Júlia című előadás közben sérült meg, amikor a Horváth Lajos Ottó által alakított Capulet már a halott lányát tartja a kezében, és Júliával a karjában fordul ki a jelenetből. A színész ekkor lépett félre és zuhantak mindketten a mélybe.

A színház akkori közleménye szerint Vidnyánszky Attila vezérigazgató a  sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta a kulturális és innovációs minisztert. Csák János elfogadta a lemondást, de végleges döntést csak a baleset kivizsgálása után hoz.

A balesetet azonban le kell modellezni, mert Vidnyánszky Attiláék a Nemzetiben elbontották a díszletet, annak ellenére, hogy munkahelyi balest következett be. Erről itt olvashat részletesebben >>>