Együttműködési keretmegállapodást kötött egymással a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club – az erről szóló dokumentumokat a Nemzeti Színház részéről Vidnyánszky Attila vezérigazgató, az FTC képviseletében pedig Kubatov Gábor klubelnök látta el kézjegyével csütörtökön.

A Groupama Arénában megtartott sajtóeseményen részt vett a Nemzet Színésze, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, évtizedek óta vállaltan Fradi-szurkoló színművész, Bodrogi Gyula, valamint a színház stratégiai igazgatója, Rátóti Zoltán.

A Nemzeti Színház a megállapodás alapján többek között kulturális programokkal működik közre majd együttműködő partnere, a Ferencvárosi Torna Club rendezvényein, és mind a ferencvárosi szurkolóknak, mind a Fradi sportolóinak betekintést nyújt a színház kulisszái mögé és elősegíti az elköteleződésüket a színházi kultúra iránt.

„A művészet és a sport ünnepi alkalmakat teremt”

„A sport a kultúra része, olyan értékekkel bír, amelyek meghatározóak a társadalom számára minden időben. Egy sporteseményen az összetartó közösség együtt ünnepli szeretett csapatának sikerét. Magyarország jövője szempontjából kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az értékek megőrzése mind a színház világában, mind pedig a sportban egyre hangsúlyosabban legyen jelen. Ez az együttműködés egy fontos lépés, hogy megvalósítsuk a közös céljainkat és jó példával járjunk elől

– nyilatkozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

A művészet és a sport ünnepi alkalmakat teremt az ember életében. Emellett mindkét terület közösséget hoz létre és lelkeket ápol

– mondta az eseményen Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója.

A teátrum vezetője emlékeztetett, a színház hősöket ábrázol, a focipályán pedig hősök születnek, akikkel szintén azonosulni lehet, ezért Vidnyánszky Attila hangsúlyozta:

Az Egri csillagokban Dobó harcra hívja, buzdítja katonáit. Hasonlót él meg a néző, mint amikor látja a Fradi játékosait összekapaszkodni, és elszántan elindulni a csatában. Mindkét világ arról szól, hogy büszkévé tegye az embert arra, hogy magyar.

Az együttműködés nyitányaként 2023 első, hazai pályán megrendezett Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésén július 19-én a Groupama Arénában a kezdőrúgást az FTC Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház művésze részére ajánlja fel, továbbá a hazai bajnoki mérkőzések tematikus napjain lehetőséget biztosít a teátrumnak a közreműködésre, előadásai népszerűsítésére.