Rendkívüli ülés tartottak hétfőn a Nemzeti Színházban miután a társulat színészei súlyos balesetet szenvedtek. Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia a Rómeó és Júlia című előadás közben sérült meg, amikor a Horváth Lajos Ottó által alakított Capulet már a halott lányát tartja a kezében, és Júliával a karjában fordul ki a jelenetből.

A színész ekkor lépett félre és zuhant a mélybe

írja az Index. 

Az ülés után kiderült, hogy Vidnyánszky Attila lemondott vezérigazgatói posztjáról.

A színház közleménye szerint „Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert.”

Még a mai ülés előtt a Semmelweiss Egyetem úgy nyilatkozott, hogy a sérült színészek jobban vannak, végtag-sérülésekkel műtötték mindkét művészt. A közlemény szerint az állapotuk stabil, de még kórházi kezelésre szorulnak.

Vidnyánszky Attila lemondása valószínűleg odavezethető vissza az Index értesülései szerint, hogy a színházból már többször jelezték a vezérigazgatónak. hogy a díszlet életveszélyes, de változást ez ügyben nem eszközölt.