A Nemzeti Színházban történt baleset óta Vidnyánszky Attila először szólalt meg a történtekkel kapcsolatban. A színház vezérigazgatója, – akinek benyújtott lemondását Csák János miniszter egyelőre nem fogadta el – a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy a rendőrségi vizsgálattal együtt megindult a színház saját, belső vizsgálata is, ezért a héten visszaépítik a díszletet és lemodellezik, hogy pontosan mi történt a tragikus estén, a két színész balesetét megelőzően.

Igyekeztünk a vizsgálóbizottságot összeállítani, hogy mindenféle területről legyenek benne szakemberek, nyilván elsősorban a színházi műszakok képviselői

– hangsúlyozta Vidnyánszky Attila, aki a kulturális és innovációs miniszterrel meglátogatta a megsérült színészeket a kórházban.

Tudomásunk szerint a héten hazaengedik a két művészt, és otthon folytatódhat a felépülésük. A testi gyógyulás mellett persze nagyon fontos, hogy a lelkükkel foglalkozzunk, és hogy azt érezzék, a társulat egy emberként áll mögöttük. Várjuk vissza őket, nagyon szeretjük őket, és nagyon hiányoznak.

Vidnyánszky Attila elmondta, hogy a két színművész a repertoár felében játszik, ráadásul igazi nagy szerepekkel, vannak olyan előadások, amelyekben nem lehet őket kicserélni, mint például Horváth Lajos Ottónál a Rex vagy az Agón esetében vagy a Rómeó és Júliában, a Szász Júlia által megformált szerep nagyon komoly művészi teljesítmény. Még mérlegelni kell, hogy belefognak-e a helyettesítésbe vagy sem.

Bejelentette, hogy a baleset hatására elhalasztják az Aranyhajú hármasok bemutatóját, viszont a másik két készülő bemutatót, a Kurázsi mamára, illetve a Revizorra továbbra is készülnek.

Érthető módon felforgatta a színházunk életét ez a sajnálatos esemény, de ezzel együtt az a lényeg, hogy minél hamarabb meggyógyuljanak és visszatérjenek közénk a megsérült színészeink

– fűzte hozzá Vidnyánszky, aki szívmelengetőnek tartja, hogy mennyien szurkolnak a színháznak és neki.

Lemondott Vidnyánszky Attila a színészeket ért horrorbaleset után

A posztjáról távozó vezérigazgató vállalta a felelősséget a színészek balesete után. Bővebben --->