A természeti környezet védelme érdekében együttműködve lépnek fel a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őreivel és az erdőgazdaságok szakembereivel – közölte a hivatalos oldalán a rendőrség.

A közös fellépés célkeresztjébe került a környezetet károsító, engedély nélküli, esetenként védett természeti területen folytatott terepmotorozás, kvadozás és terepjárózás visszaszorítása.

ENNEK ÉRDEKÉBEN A HELYI RENDŐRI SZERVEK HETENTE CÉLIRÁNYOS, FOKOZOTT ELLENŐRZÉST SZERVEZNEK. 

Az együttműködés eredményeként legutóbb október végén érkezett jelzés a nemzeti park természetvédelmi őrétől a Pásztói Rendőrkapitányság Kállói Rendőrőrséhez, miszerint kvadosok és off-roadosok jelentek meg a rendőrőrs működési területén. A rendőrök az információ alapján Szarvasgedén állítottak meg hét négykerekű terepmotort, amelyek sárral szennyezett külsejéből arra lehetett következtetni, hogy nem közúton használták azokat. 

A rendőrök lefolytatták a szükséges intézkedéseket a járművezetőkkel szemben, és közzé tették, hogy az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló jellegű, összehangolt akciókra.