A Péterfy Sándor Utcai Kórház főorvosi kara Tóth László vezetési stílusát elfogadhatatlannak tartotta, és a közelmúltban az Országos Kórházi Főigazgatósághoz (OKFŐ)-höz fordultak emiatt. A Népszava egyik forrása arról számolt be, hogy pár nappal a kinevezése után az új vezető az orvosokat „fehérgalléros bűnözőknek” nevezte, emellett agresszív fellépésével rendre megfélemlítette őket.

Május 25-én az intézmény főorvosai rendkívüli értekezletet tartottak, amelyre a főigazgatót is meghívták, ám ő nem jelent meg. Bizalmi szavazást tartottak, ahol 22 főorvos az új vezető ellen, 6 pedig mellette voksolt, hárman pedig tartózkodtak.

Az OKFŐ utasítására az intézményt irányító Dél-pesti Centrumkórház még aznap vizsgálatot indított a kialakult munkahelyi légkör okainak feltárására.

A 24.hu-nak azt írták,

az OKFŐ vezetése áttekintette a javaslatokat és megtette a szükséges intézkedéseket a magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében

További részleteket nem árultak el.

Áll a bál a Péterfy Sándor utcai kórházban

A főorvosi kar május 25-én egy szavazás keretében bizalomvesztésről döntött, az új főigazgató stílusa elfogadhatatlan számukra, az OKFŐ vizsgálatot rendelt el. Bővebben >>>