Gyuricza László, Kerepes polgármestere rendet tett a Pest megyei Kerepesen, miután arról értesült, hogy helyi fiatal lányokat zaklattak az egyik kerepesi munkásszálló lakói.

A polgármester szerint két bejelentés érkezett a Wéber Ede utcai munkásszállóról, arról, hogy kárpátaljai vendégmunkások szombaton és szerda este egy 16 éves lányt és egy 22 éves nőt vegzáltak. Azt mondja, zéró toleranciával kezeli az ilyen eseteket.

Fiatal lányokat követtek, zaklattak, sírva kellett menekülniük. Miután beszéltem a sértettek szüleivel, felkerestük a problémás családokat. (...) Amíg én vagyok Kerepes vezetője, nem fogom tűrni, hogy fiatal lányokat zaklassanak és más bűncselekmények ellen is tőlünk telhetően harcolni fogunk!

– tette közzé hivatalos oldalán a kerepesi polgármester.

Gyuricza László a poszthoz egy videót is mellékelt: a felvételen az látható, hogy a polgármester önkormányzati rendészek, polgárőrök és rendőrök kíséretében tart eligazítást a zaklatóknak és küldi őket haza oda, ahonnan jöttek.

Mit képzelnek maguk, hogy így viselkednek itt? Lányokkal. Lehet menni csecsenekkel keménykedni. Becsüljék meg, hogy befogadtuk ide magukat. Nem szégyellik magukat?

– hangzott le többek között Gyuricza Lászlótól, miközben igyekezett észhez téríteni a munkásszálló nőket zaklató lakóit.

Tavaly a kerepesi „recskarémet” tanította móresre

Gyuricza László tavaly nyáron hasonló apropóból került be a hírekbe: akkor két napot adott a kerepesi HÉV-megállóban önkielégítést végző férfinek, hogy feladja magát a rendőrségen, különben nyilvánosságra hozza a róla készült felvételt.

A férfi nem jelentkezett, a felvétel így napvilágot látott a polgármesteri ígéretnek megfelelően. Majd azt hamarosan a Facebook eltávolította, a tettest pedig a rendőrség végül kézre kerítette

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.