Ma még a keleti országrészben napos, míg nyugatabbra inkább változóan felhős idő ígérkezik. Kisebb eső főként a Dunántúlon fordulhat elő. A szél estétől északnyugaton és a középső országrészben északnyugatira fordul és átmenetileg megélénkül. Éjszaka már mérséklődik a légmozgás és kedden is alapvetően gyenge, mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 15 és 21 fok között valószínű, de északkeleten helyenként 13, délnyugaton néhol 23 fok is lehet.

Szerda:

A pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlását követően - ami néhol csak lassan történhet meg -, gomoly- és fátyolfelhők zavarják majd a napsütést. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. Délutánra 19 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten azonban ennél hűvösebb is lehet.

Csütörtök:

A hajnali pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlása után jobbára fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. A nap második felétől észak felől megnövekedhet a felhőzet. Csapadék nem várható. Néhol megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 15, a csúcsérték 22 és 28 fok között valószínű, északkeleten ennél hűvösebb is lehet.

Péntek:

Átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de a nap második felében már gyengén felhős, napos idő lehet a jellemző. Gyenge csapadék a felhőzet-növekedéshez társulva előfordulhat. A délies szél nyugatira, északnyugatira fordul, majd megélénkül. A hajnali 9, 16 fokról 22 és 27 fok közé melegszik fel a levegő.

A rekordokat döntögető szeptember után hasonló októberre készül Európa

A Kopernikusz Klímaváltozási Szolgálata is arra számít, hogy 2023 lesz az emberiség legmelegebb éve. Bővebben >>>

Szombat:

A hajnali pára-, ködfoltok feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Több helyütt megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 9, 16, a maximum 23, 28 fok között alakul.

Vasárnap:

Közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Szórványosan előfordulhat eső, záporeső. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul, helyenként megélénkül. Hajnalban 9, 16, a délutáni órákban 18, 26 fok várható.