Heves erősödéssel reagált szerdán a forint árfolyama arra, hogy Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Portfolio.hu konferenciáján ismét megerősítette: a jegybank szigorításra készül, mert nő az infláció, és az árstabilitás fontos célja a jegybanknak. 

A jegybank alelnöke effektív lépésekről beszélt, ami azonnal azt eredményezte, hogy az euró árfolyama a korábbi 348,5-es szintről pillanatok alatt 347,56 környékére süllyedt. A dollárral szemben is erősödött a forint, 285,5 forint alá esett a keresztárfolyam. 

A délelőtt folyamán később Matolcsy György jegybankelnök is megerősítette egy másik konferencián, hogy szigorítást tervez a jegybank, mivel az elsődleges mandátuma az árstabilitás megőrzése. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!