Pozitívan reagált a forint és a tőzsde is a kormány és a jegybank gazdaságélénkítő bejelentéseire.

Az euró/forint árfolyam 357 alá süllyedt, az OTP több mint 5 százalékos pluszban áll, a Richter 4,6 százalékot emelkedett, de a nap győztese Mészáros Lőrinc cége, az Opus lett, amelyik 20 százalékot emelkedett. A társaság tegnap még 159,6 milliárd forintot ért, a már 30 milliárddal többet.

Mészáros cégéé a Hunguest Hotel szállodalánc, és a kormányzati intézkedéscsomag 600 milliárd forintot szán a turizmus támogatására. A Növekedési Hitelprogram és a Növekedési Kötvényprogram feltételeinek lazítása is kedvezhet az olyan nagyvállalatoknak, mint az Opus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!