A tranzakciót a HSBC Bank Plc. a K&H Equites (Hungary) Rt. közreműködésével hajtotta végre a társaság 2004. október 21-én tett bejelentése alapján. A részvényvásárlást követően a BorsodChem 543 037 darab saját részvénnyel rendelkezik. A BorsodChem Rt. a szeptember 8-án megtartott rendkívüli közgyűlésén hozott határozat alapján októberben megbízást adott az HSBC Banknak, hogy a 2004. október 20. és 2005. március 31. közötti időszak során, egy folyamatos részvényvásárlási program keretében saját részvényt vásároljon. Ennek mértéke nem haladja meg a kétmillió darab részvényt, amely megközelítőleg a jegyzett tőke 2,63 százalékát teszi ki. A részvényeket a tőkeszerkezet átmeneti javításán túlmenően a BC használhatja egy jelenleg kidolgozás alatt lévő munkavállalói részvény opciós program alapjául. Jelenleg a készpénz jellegű eszközök és a saját tőke finanszírozás túlsúlya jellemzi a BorsodChem mérlegét, s alapvetően ennek csökkentését célozza a tervezett részvényvásárlás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!