A hitelszerződés alapján az Erste Bank a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja 2. szakaszának I. pillére keretében 4 milliárd forint hitelkeretet és további 5 millió euró piaci hitelkeretet (összesen maximum 16,5 millió eurónak megfelelő összeget) biztosít a Graphisoft Park számára.

A szerződés kiegészül az árfolyam- és kamatkockázatok kezelésére szolgáló fedezeti megállapodásokkal (kétdevizás kamatcsere ügylet (CCIRS) a forint alapú hitelre, valamint kamatcsere ügylet (IRS) az euró alapú hitelre vonatkozóan).

A kölcsönből a Graphisoft mintegy 8000 négyzetméter új iroda és 300 gépkocsi befogadására alkalmas háromszintes mélygarázs megépítését eredményező fejlesztését finanszírozza.

A hétfőn megkötött hitelszerződés értelmében a szükséges kiegészítő szerződések megkötésének, a lehívási feltételek maradéktalan teljesítésének és a hitelkeretből történő első lehívás megtörténtének határideje 2016. január 20.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!