Az amerikai inflációs jelentésre és az amerikai vállalatok negyedéves jelentési szezonjára várva nyomás alá kerültek a nemzetközi piacok, így gyengüléssel zártak.

A frankfurti DAX-index 1,32 százalék, a a párizsi CAC-40 index 0,86 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,76 százalék, a londoni FTSE-100 mutató pedig 0,10 százalék mínusszal zárt.

Brent olajfajta hordónként 0,57 dollárral 89,81 dollárra esett vissza. Az arany ugyanakkor 0,28 százalékkal, 6,55 dollárral tovább erősödött, amivel az unciánkénti 2357,55 dollárt, történelmi rekordot állítva ezzel.

Az európai gázár csökkent, a TTF gáztőzsdén a legközelebbi, májusi határidős jegyzésében 1 megawattóra 27,215 eurón állt, ami 2,483 százalékkal alacsonyabb előző napi záróértékénél.

Az európai tőzsde zárása után a New York-i Dow Jones ipari átlag 0,38 százalékos, az S&P 500-as index 0,31 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,18 százalékos veszteséggel állt.

 

 

 

Drága volt Trump lufija ellen játszani, de megérte

A volt amerikai elnök alig valamit érő médiacégét kamucég által vitte tőzsdére, ott a rajongók és a reménykedők jól bevásároltak az első nap, az okosok pedig megshortolták, összeomlására játszva. Mivel azonban nincs túl sok részvény, óriási kamatot kellett fizetniük, eddig azonban így is megérte.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!