Sikeresen zárta 2017. március 30-i zártkörű kötvénykibocsátását az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt., az Alteo Group anyavállalata. A tranzakció jelentős túljegyzéssel zárult, ugyanis az intézményi befektetők az értékesítésre felkínált 215 ezerrel szemben több, mint 261 ezer darab kötvényre adtak be érvényes jegyzési ajánlatot. Az Alteo 2020/I. elnevezésű papírok futamideje három és fél év, a fix kamatozású kötvények évente 4,49 százalékos kamatot fizetnek. A bevont forrásoknak köszönhetően a társaság maximalizálni tudja az új befektetésekre, beruházásokra fordítható pénzállományát.

Az értékesítésre maximálisan felkínált 215 ezer, egyenként 10 ezer forint névértékű kötvénnyel szemben ugyanis összesen 261 759 darab kötvényre adtak be érvényes jegyzési ajánlatot az intézményi befektetők. Tekintve, hogy a kibocsátás elsődleges célja az Alteo 2017-ben lejáró kötvényeinek refinanszírozása volt, a cég Igazgatósága a túljegyzést nem fogadta el, így 215 zer darab kötvényt értékesített, 2,1 milliárd forint értékben. A kötvénykibocsátás forgalmazója az OTP Bank Nyrt. volt.

A nagymértékű túljegyzés azt bizonyítja, hogy befektetőink bíznak bennünk, és meglátásuk szerint is jó úton haladunk. Az Alteo az elmúlt évek dinamikus növekedését kívánja folytatni a következő időszakban is, ennek egyik kiemelt feltétele a vállalati finanszírozás egyensúlyának fenntartása, javítása. Ebben segít a mostani tranzakció. A refinanszírozásnak köszönhetően még inkább maximalizálni tudjuk a tervezett befektetésekre és beruházásokra fordítható pénzállományt. Ez mindenképpen pozitív hír az előttünk álló befektetési lehetőségek kihasználhatósága szempontjából. - mondta ifj. Chikán Attila vezérigazgató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!