Az elsődleges forgalmazók 24,63 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK, csökkentett értékesítéssel, 15,0 milliárd forintot fogadott el - írja az MTI.

Az aukciós átlaghozam 9,88 százalék volt, 6 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 15 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt, 7 éves, változó kamatozású kötvényből, a meghirdetett mennyiséget 17,5 milliárd forinttal megemelve, 32,5 milliárd forintért értékesített kötvényeket az ÁKK, miután az elsődleges forgalmazóktól 91,9 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!