A tulajdonosváltással távoznak a társaság menedzsmentjéből és felügyelőbizottságaiból a RCS & RDS médiakonszern vezetői. A Digi operatív irányításával és ügyvezetői feladataival Papp-Gerlei Gyöngyvért bízták meg, aki az Antenna Hungáriától érkezik a távközlési és médiacsoport élére. A 4iG jövőbeli célja, hogy növelje előfizetői bázisát a lakossági és az üzleti előfizetők körében, valamint tovább bővítse a társaság magyarországi hálózatát és szolgáltatásait – közölte a vállalat.

A tranzakció pénzügyi zárását követően a Digi Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai – az Invitel Zrt., a Digi Infrastruktúra Zrt., és az i-TV Zrt. – a 4iG-csoport 100 százalékos tulajdonába kerültek. A tranzakció értéke 625 millió euró, amely az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi vállalatfelvásárlása.

A 4iG az állammal kötött stratégiai megállapodása értelmében 2022 első negyedévében az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja hazai és nyugat-balkáni telekommunikációs érdekeltségeit, mellyel a 4iG többségi tulajdont szerez a vállalatban.

A 4iG a sikeres Digi-akvizícióval és Antenna Hungária tranzakcióval a legnagyobb telekommunikációs vállalatok közé lép Magyarországon, illetve egy új, budapesti központtal működő regionális távközlési csoportot hoz létre.

Társaságunk újabb mérföldkőhöz érkezett. Egy új telekommunikációs csoport születésének vagyunk részesei. Az Invitech, a Digi, az Antenna Hungária és az AH NET üzleti portfóliója, valamint a vállalatok magas minőségű infrastruktúrája és szakembergárdája kiválóan kiegészítik majd egymást, amely új növekedési pályára állítja cégcsoportunkat – mondta Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Keressük a szorosabb együttműködési lehetőségeket hazai és a nemzetközi médiaszolgáltató társasságokkal, már rövid távon bővíteni szeretnénk a Digi online műsorkínálatát olyan exkluzív tartalmakkal, amelyek kizárólag előfizetőink számára lennének elérhetőek. Emellett új üzleti filozófiát szeretnénk meghonosítani a cégcsoportnál, amely kiszámítható és tervezhető együttműködést biztosít stratégiai partnereink számára. - fogalmazott Papp-Gerlei Gyöngyvér a Digi Távközlési Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója.

A Digi országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgál ki, és több mint 2,5 millió előfizetéssel (RGU) rendelkezik. Az általa üzemeltetett hálózatok többsége fejlett száloptikás technológián alapul. A csoport magyarországi alkalmazottainak száma meghaladja a 2.700 főt. Az elmúlt évben a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot. A társaság 61, míg leányvállalata, az Invitel további 16 ügyfélszolgálati irodával rendelkezik Magyarország nagyobb városaiban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!