Gyenge maradt a forint kedden nyitás után. Az euró ára 414,5 forint körül járt, a dollárral 395 forint fölött kereskedtek, a svájci frank 418 forint fölött volt, az angol font jegyzése átvitte a 482 forintot. 

"Az euró-forint árfolyama a tegnap délutáni órákban ismét felfele vette az irányt, a következő ellenállás 415 forint közelében látható, míg támasz továbbra is 410 forintnál fekszik" - magyarázta az Equilor.

A vártnál erősebb amerikai szolgáltató beszerzési menedzser index hatására erősödtek a kamatemelési várakozások, valamint emelkedtek az amerikai hozamok, erősítve a dollár árfolyamát az euróval és a főbb devizákkal szemben. Az euró gyengülése magával rántotta a forintot és a zlotyt, míg a cseh korona kissé erősödött. A forintra a jegybankelnök üzeneti is negatív hatással lehettek, azonban a forint gyengülése csak kismértékben haladta meg a zloty gyengülését, így inkább régióspecifikus hatások állhattak a háttérben - mondta Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!