Árokszállási Zoltán felidézte, hogy pénteken a nap nagyobbik részében pozitív nemzetközi hangulat uralkodott, amiből a BÉT is profitálni tudott.

Jelezte, hogy 2 milliárd eurós kötvényprogramot jelentett be a Mol. Az Ír Központi Bank jóváhagyta az olajtársaság EMTN kötvényprogramjához készített, 2023. szeptember 29-i dátummal ellátott Alaptájékoztatót. A társaság szerint a bevételeket általános vállalatfinanszírozási célokra használhatják fel.

Pénteken a Mol 14 forinttal, 0,50 százalékkal 2794 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban,

az OTP-részvények ára 290 forinttal, 2,23 százalékkal 13 300 forintra nőtt, forgalmuk 6,4 milliárd forintot tett ki,

a Magyar Telekom árfolyama 4,0 forinttal, 0,74 százalékkal 540 forintra csökkent, forgalma 219,5 millió forint volt,

a Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,67 százalékkal 8915 forintra esett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Az elemző arra is kitért, hogy erős első fél évet zárt az OPUS, amelynek működési eredménye 165 százalékkal, nettó eredménye pedig csaknem 900 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

 

Új színfoltot kap a Budapesti Értéktőzsde

A lakosság is részesedhet belőle. Bővebben >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!