A részvénypiac forgalma 14,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A kedvezőtlen nemzetközi hangulatnak megfelelően két vezető részvény, a Richter és a Mol árfolyama csökkent

– mondta el az MTI-nek Muhi Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője

Erősödött ugyanakkor az OTP és Magyar Telekom. Az elemző szerint a bankpapírhoz a hétfői jelentős esés után visszatértek a befektetők, a telekommunikációs vállalat esetében pedig valószínűleg az a hír mozgatta az árfolyamot, hogy felmerült a mobil üzletág infrastruktúrájának külön cégbe szervezése, és erre reagált kedvezően a piac.

A Mol 28 forinttal, 0,98 százalékkal 2840 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 250 forinttal, 1,43 százalékkal 17 780 forintra erősödött, forgalmuk 9,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 20 forinttal, 1,93 százalékkal 1054 forintra nőtt, forgalma 1,4 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 210 forinttal, 2,14 százalékkal 9595 forintra esett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 6560,90 ponton zárt kedden, ez 21,79 pontos, 0,33 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!