Az ÁKK 15 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 10 milliárd forintért 10 éves és 5 milliárd forintért 20 éves lejáratú államkötvényt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 18,8 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 15,0 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 12 bázisponttal magasabb, 10,49 százalékos átlaghozamon – írja az MTI.

Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 10,29 százalékos referenciahozam alakult ki.

Közel 10 százalékon a tízéves kötvényhozam

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 54,1 milliárd forintnyi ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 28,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 58 bázisponttal magasabb, 9,83 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 9,72 százalék volt.

A 20 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 34,5 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 12,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 9,39 százalék volt, 89 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 20 éves lejáratú kötvényekre 9,37 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!