A kedvező eredmény egyebek mellett a magas kihasználtságnak és a stabil szerződéses állománynak köszönhető - írta az ingatlanfejlesztő és -hasznosító társaság a vezetőségi beszámolóban.

A Graphisoft Parkban lévő ingatlanokat nagyrészt stabil, informatikai, illetve kutató fejlesztő tevékenységet végző vállalatok bérlik, az irodapark kihasználtsága a koronavírus okozta válság közvetlen hatásaként csak kismértékben, átmenetileg csökkent, és idén már ismét 98 százalékra nőtt.

A közeljövőben ugyanakkor a forint gyengülése, az inflációs ráta növekedése és az energiaár-robbanás hatására bekövetkező bérlői magatartás változás újra átmeneti vagy hosszabb távú üresedést eredményezhet, ezért ismét számolniuk kell az irodaterületek csökkentése iránti igényekkel, az irodahasználat tartós átalakulásával - idézi az MTI a jelentést.

Azonban mivel a bérlők részéről egyelőre nem merült fel szignifikáns területcsökkentési igény, illetve a lejáró szerződéseket folyamatosan megújították, ezért 2022 egészére 15,4 millió euró bérleti díjbevétel mellett 5,6 millió euró adózott eredményt várnak, ami a bevételeknél 5 százalékos, az eredményeknél 16 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A Graphisoft Park SE részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvények ára kedden 1,59 százalékos emelkedéssel 3190 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 4000 forint, a legalacsonyabb 3070 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!