A Reuters az ügyhöz közel álló személyektől úgy értesült, hogy a Twitter a Wachtell, Lipton, Rosen and Katz amerikai ügyvédi irodát bízta meg az üggyel. A Twitter azt tervezi, hogy a hét elején pert indít Delaware államban.

A Twitter nem kívánt nyilatkozni az ügyben, az ügyvédi iroda pedig nem válaszolt azonnal a Reuters hivatalos időn kívül feltett kérdésére - írja az MTI.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pénteken jelentette be, hogy eláll a felvásárlásra tett 44 milliárd dolláros ajánlatától azzal az indokkal, hogy a Twitter nem adott kielégítő tájékoztatást a platformon lévő hamis fiókokról. Erre válaszként a Twitter elnöke, Bret Taylor jogi lépéseket helyezett kilátásba, hogy ezzel kényszerítse rá a Tesla elnökét ígéretének teljesítésére. Musk viszont hétfőn azt közölte, hogy amennyiben bíróságra kerül az ügy, a Twitter kénytelen lesz nyilvánosságra hozni a botokkal és spam-fiókokkal kapcsolatos információkat.

Dolgoztak már együtt

A Wachtell, Lipton, Rosen and Katz volt egyébként az egyik jogi tanácsadója Musk azon tervének, hogy 2018-ban kivezesse a tőzsdéről a Teslát. Musk akkor Twitteren jelentette be, hogy "biztosítva van a finanszírozás" a 72 milliárd dolláros üzlethez. Az ügylet azonban itt megállt, Musk nem vitte tovább. Az ellene indított jogi eljárás rendezésére Musk és a Tesla egyenként 20 millió dolláros polgári jogi bírságot fizetett, Musk pedig lemondott a Tesla elnöki tisztségéről.

A Twitter meglévő jogi csapatát egyébként a Simpson Thacher and Bartlett és a Wilson Sonsini Goodrich and Rosati ügyvédi iroda alkotja.

A Twitter részvényei mintegy hat százalékkal estek hétfőn a tőzsde előtti kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!