A Safari 1 milliárdos teljesítménye is figyelemreméltó, ugyanis ezt a mérföldkövet eddig csak Chrome-nak sikerült elérnie.

Az Atlas VPN csapata úgy jutott el ehhez a statisztikához, hogy a jelenleg több mint 5,2 milliárdra becsült internetfelhasználók teljes számát a GlobalStats böngészők piaci részesedésének százalékos aránya alapján osztotta fel.

A Safari alapértelmezett böngésző a legtöbb Apple-eszközön, beleértve az iPhone-okat, iPadeket és Maceket. Ennek ellenére a mai eredmény továbbra is lenyűgöző, figyelembe véve, hogy a böngésző nem érhető el a két legnépszerűbb operációs rendszeren, az Androidon és a Windowson (az Apple egy évtizede leállította a Windows-verzió fejlesztését) - olvasható a portálon.

Eközben a Google Chrome-nak világszerte 3,3 milliárd felhasználója van, és továbbra is messze a legnépszerűbb webböngésző, amit 2012-ben örökölt az Internet Explorertől.

A harmadik helyen a Microsoft Edge áll több mint 212 millió felhasználóval. A böngésző lassan teret hódít, mióta 2019-ben Chromium-alapúvá vált. A lista végén a Firefox áll 179 millió, a Samsung Internet 149 millió, az Opera pedig 108 millió felhasználóval.