Merkely Béla arról számolt be, hogy egy újabb elektróda beültetésével „újraszinkronizálható″ a szív, így az új funkciója az eddig látott legnagyobb mértékben képes javulni. A Semmelweis Egyetem rektora megjegyezte, a világon nagyjából egymillió ember kap pacemakert, és 30 százalékuknál jelentkezik szívelégtelenség, az ő számukra jelenthet megoldást az új eljárás.

Az eredményeket tíz éves tudományos munka előzte meg, melyben hét ország 17 szívgyógyászati központja vett részt. A rektor kiemelte, az eredmények meggyőzőek és ebből következőleg változni fognak a kardiológiai kezelési irányelvek a világon – közölte az MTI.

Az eredmények bemutatásával egyidőben a European Heart Journal kardiológiai tudományos szakfolyóiratban is publikálták az eredményeket.

 

Sokkoló: halottakból kivett pacemakert ültettek be átvert emberekbe Jászvásáron

Romániában holttestekből eltávolított szívritmus-szabályozók újrahasznosításával üzérkedő bűnszövetkezetre csaptak le a hatóságok. A legfőbb ügyészség szombaton elrendelte a hálózat irányításával gyanúsított jászvásári orvos őrizetbe vételét.
Bővebben--->