Orbán Viktor múlt pénteki rádióinterjúban a forint bizonytalan (kiszámíthatatlan) árfolyammozgására figyelmeztette a devizahiteleseket, és ajánlotta, lépjenek be az árfolyamgát rendszerébe. Ha hiszünk a miniszterelnöknek - miért ne - a devizahiteleseken kívül is érdekeltek lehetünk abban, hogy a várható nagyobb kilengésekre felkészüljünk. Ennek átgondolásának most van itt az ideje.

Két csoportba helyezhetjük magunkat és gazdasági szervezetünket:

  • Importőrök vagyunk, forint megtakarítók vagyunk, tehát minél olcsóbban szeretnénk eurót vásárolni és védekeznénk extra EUR/HUF magasságok ellen.
  • Exportőrök vagyunk, euró vagy egyéb deviza bevételünk van, euró megtakarítással rendelkezünk, és minél magasabb áron szeretnénk meglévő, vagy leendő eurónkat, devizánkat forintra váltani, illetve számunkra alacsony EUR/HUF árfolyam ellen fedeznénk devizánkat.
Eur/Huf kitörés előtti szűkülés
Kép: Solar Capital

A miniszterelnök szavaihoz visszakanyarodva, nem jelölt meg irányt, hogy a jelenlegi 280 környezetében mozgó EUR/HUF árfolyam melyik irányba mozdulhat el erőteljesen. Jóslások nélkül, amennyiben ÖN, vagy az ÖN vállalkozása fenti két csoport valamelyikébe sorolható, olyan zero cost opciók felvételét tudjuk személyre, vagy vállalkozásra szabottan kidolgozni, amik esetén az Ön számára kedvezőtlen irányú nagy árfolyam elmozdulás esetén védekező álláspontra rendezkedik be, sőt a jelenlegi árfolyamszintektől kedvezőbb szintű devizaváltásra is jogosult lehet összetett termékeink révén.