Görögország kálváriájának újabb epizódja zárult le a soron következő mentőcsomag megszavazásával, a spanyolok pedig végre "megengedték", hogy megmentsék az országukat. Magyarország viszonylatában is inkább szélcsendesebb periódusra lehet számítani az év hátra lévő részében, ha azt nézzük, hogy az IMF tárgyalások idén már biztosan nem folytatódnak, azaz nem számítunk ezzel kapcsolatban újabb fontos fejleményre. Talán a kamatcsökkentési periódus sem folytatódik az év utolsó kamatdöntő ülésén (ami egyébként a legutóbbi kamatvágásnál már nem is igazán éreztette a hatását) és a viszonylagosan nyugodt nemzetközi hangulatban a forint meglehetősen stabilnak mutatkozik.

A két ünnep közötti időszakra pedig főleg nem számítunk sem nemzetközi, sem hazai fronton számottevő mozgásra. Sokak szerint ilyen kilátásokkal, a "táptalaj" nem alkalmas semmilyen üzlet megkötésére, mert ha nincs mozgás a piacon, akkor nem is lehet pénzt keresni. A mi véleményünk szerint az ilyen oldalazó piaci környezetben is lehet jó lehetőségeket találni, például a deviza opciók piacán.

Amennyiben hiszünk a fenti elemzői véleményeknek és egy viszonylagosan szűk, 279-290-es sávban mozgó EURHUF árfolyamra számítunk, akkor érdemes lehet megpróbálkozni olyan európai terpesz opciók kiírásával, amik arra fogadnak, hogy az opció lejáratára ebben a sávban marad az árfolyam. De a tapasztaltabb, "bevállalósabb" befektetők akár straddle (a strike megegyezik mind a call, mind a put opció esetében) opciós stratégia gondolatával is kacérkodhatnak. Ezen opciókkal szűk egy hónapra tetszetős prémiumra lehet szert tenni, természetesen szem előtt tartva, hogy ha mégis történik valami fontos, váratlan esemény az EURHUF piacán, akkor a komolyabb veszteség kockázatának elkerülése végett, egy ellentétes irányú határidős pozíció felvétele ajánlott.