A PV Magazine szúrta ki a hírt, mely szerint az egyik fontos, kínai poliszilícium gyártó cég óriási eredményekről számolt be az első féléves munkáját illetően. A napelemek gyártásához használt poliszilícium előállításából a  Daqo rekord méretű, 16,3 milliárd jüan bevételt ért el (ami 262,2-szeres növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest), és rekord méretű, 9,53 milliárd jüan lett a nettó nyereség is (mely 341 százalékos növekedést mutat éves összevetésben).

A cég közlése szerint a kiugróan erős adatok elsősorban a piacon megdrágult poliszilícium áraknak tudható be.

A Daqo június végén elérte a 105 000 tonnás éfes termelési kapacitásszintet, de nem állnak meg itt. Az első hat hónapban 66 700 tonna volt a termelési volumen, amit a harmadik és negyedik negyedévben is nagyjából tartani szeretnének. Attól függően, hogy hány gépsoron kell mennyi ideig karbantartást végezni, 31-32 ezer tonna szerepel a tervekben. Korábban a cég már bejelentette, hogy a 2022-re szóló éves termelési célja a 125 000 tonna elérése. 

A Kínai Fotovoltaikus Ipari Szövetség (CPIA) legutóbbi adatai szerint a vállalat  a kínai poliszilícium iránti kereslet 18,3 százalékát képes kielégíteni.