A szenátus által elfogadott törvényjavaslat a raktárak termelékenységi kvótáinak szabályozását célozza. A vállalatoknak részletes leírást kell adniuk a kormányhivataloknak arról, hogy a munkavállalóknak milyen célokat kell teljesíteniük, és milyen következményekkel jár, ha nem teljesítik azokat.

A törvény tiltja, hogy a dolgozókat a biztonsági előírások megszegésére kényszerítsék, vagy hogy megakadályozzák őket az államilag előírt hosszúságú étkezési- vagy mosdószünet kihasználásában - írja az Engadget.

Lorena Gonzalez kaliforniai képviselőnő, a törvény szerzője nem is csinál titkot abból, hogy azt az Amazonra írták. A döntéshozók attól tartanak, hogy a technológiai óriás gyakorlatát mások is átveszik.

Sokat mondó adat, hogy az Amazon raktáraiban kétszer annyi sérülés történik, mint az országos átlag.

Nem mindenki örül

Nem meglepő, hogy a törvénynek nem igazán örül a Kaliforniai Kiskereskedők Szövetsége, amelynek elnöke a szokásos érvet vette elő: ennek az árát a fogyasztók fogják megfizetni.

A törvényjavaslat a héten vár végleges jóváhagyásra a Közgyűlésben, ami általában csak formalitás. Ezt követően Gavin Newsom kormányzó kezébe kerül, aki vagy aláírja a törvényt, vagy megvétózza.