A jogszabályi keretek értelmében 2022. február 1. és május 31. között immár a Széchenyi Pihenőkártya (Szép-kártya) minden alszámlájáról lehet élelmiszert vásárolni.

Az Aldi ezért úgy döntött, hogy elfogadja a Szép-kártyákat fizetőeszközként, a vásárlók mind a 153 magyarországi üzletében Szép-kártyájukkal is fizethetnek a kasszáknál. A Szép-kártyák tulajdonosai bármelyik alszámlát igénybe vehetik, tehát akár a szabadidő, a szálláshely, illetve a vendéglátás alszámlán található összeget is felhasználhatják az üzletekben.  

A kártyával vásárolható termékek körébe szinte valamennyi élelmiszer beletartozik, így a friss és fagyasztott hús, a tejtermékek, a zöldség-gyümölcs, a pékáruk, a konzervek, a szárazáru, ugyanakkor a Szép-kártyákon lévő összeg továbbra sem fordítható például non-food, vegyszer, kozmetikai cikk, állateledel, alkoholtartalmú italok, illetve dohány és feldolgozott dohánypótló termékek megvásárlására  - mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Más boltláncok is bevezették a Szép-kártyás fizetést, többek között a Spar, a CBA és a Lidl is.