És nem is kell hozzájutniuk - tette hozzá Mulvaney, aki szerint ezt az ügyet a 2016-os választási kampány idején már hosszasan megvitatták. "A választók tisztában voltak vele, hogy az elnök nyilvánosságra hozhatta volna az adóbevallását. Tudták, hogy ezt nem tette meg, és ezzel együtt is őt választották meg" - fogalmazott az ügyvezető kabinetfőnök.

A demokraták tudják, hogy nem fognak hozzáférni Trump adóbevallásához, csak fel akarják hívni magukra a figyelmet, mert nem akarnak a politikáról beszélni. Tudják, hogy az IRS (adóhivatal) egyik legfontosabb alapelve, hogy megvédje az adóbevallások bizalmas jellegét. Tudják, hogy a törvény milyen feltételek mellett ad lehetőséget az adóhivatalnak e dokumentumok átadására, ám a politikai ütésváltás nem tartozik ezek közé - hangsúlyozta Mulvaney az MTI beszámlója szerint.

A múlt héten a képviselőház demokrata párti törvényhozói hivatalosan is felkérték az adóhivatalt Donald Trump adóbevallásának bemutatására. Richard Neal, a költségvetési bizottság elnöke azt írta Charles Rettignek, az adóhivatal vezetőjének, hogy a képviselők az elmúlt hat esztendő valamennyi adóbevallását látni szeretnék.