Az 1000 literes nemesacél tartályban egy osztrák borász fehérborát 2019. május 15-én helyezték el a tó 60 méter mély fenekén egy vörösbort tartalmazó tartállyal együtt, "hogy megtudják, milyen lesz a bor, ha abszolút stabil nyomáson és hőmérsékleten víz alatt tárolják".
A különleges tárolás határozottan jót tett a bornak, nőtt a mineralitása - osztotta meg első benyomásait Sepp Möth vorarlbergi borász, aki rögtön a kiemelés után, a bregenzi kikötőben megkóstolta portékáját.
A vörösbort már júliusban kiemelték, tévedésből, mert a rossz látási viszonyok miatt összetévesztették a fehérborral. A vörösbor elemzésének végleges eredményei csak az elkövetkező hetekben készülnek el, Robert Steidl, a klosterneuburgi borászképző iskola volt vezetője szerint azonban az első ízpróbák szerint "nagyon jót tett a bornak" a víz alatti érlelés.
A Boden-tó fenekén érlelt kétféle bort Tiefenrausch (Mélységi mámor) néven limitált kiadásban, 1300 palackban hozzák forgalomba.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb
Parajd után itt a következő katasztrófa: eltűnt egy falu a föld színéről

Vérfagyasztó fenyegetést kapott Berlin, hamar elszabadulhat a pokol
Forrnak az indulatok, a BYD-t okolja a csődbe ment autókereskedő

Hamarosan nem házasodhatnak össze sem az unokatestvérek, sem a kiskorúak

Sulyok Tamás megvétózott egy törvényt

Beszóltak a nyugdíjasok a kormánynak: alamizsnautalvány helyett méltó nyugdíjat akarnak
Káoszba fulladt Németország a Google bakija miatt

Milliókat, autókat, ingatlanokat zároltak a lányokat futtató javítóintézeti igazgatónál

Ha ez így megy tovább, nem lesz több foci a tévében
