Az 1000 literes nemesacél tartályban egy osztrák borász fehérborát 2019. május 15-én helyezték el a tó 60 méter mély fenekén egy vörösbort tartalmazó tartállyal együtt, "hogy megtudják, milyen lesz a bor, ha abszolút stabil nyomáson és hőmérsékleten víz alatt tárolják".
A különleges tárolás határozottan jót tett a bornak, nőtt a mineralitása - osztotta meg első benyomásait Sepp Möth vorarlbergi borász, aki rögtön a kiemelés után, a bregenzi kikötőben megkóstolta portékáját.
A vörösbort már júliusban kiemelték, tévedésből, mert a rossz látási viszonyok miatt összetévesztették a fehérborral. A vörösbor elemzésének végleges eredményei csak az elkövetkező hetekben készülnek el, Robert Steidl, a klosterneuburgi borászképző iskola volt vezetője szerint azonban az első ízpróbák szerint "nagyon jót tett a bornak" a víz alatti érlelés.
A Boden-tó fenekén érlelt kétféle bort Tiefenrausch (Mélységi mámor) néven limitált kiadásban, 1300 palackban hozzák forgalomba.
Legolvasottabb

Lassan elfelejtenek minket: a magyar vendéglátóhelyekről kidobták a gulyást meg a pörköltet

Újabb hétvégi rémálom a Balatonnál: szinte minden megtörtént, ami rosszul sülhet el

Megvan a fekete doboz, kiderül az utolsó 30 másodperc titka

Két hőlégballon zuhant le az erős szél miatt

Aligha kapunk már ennél fiatalabb kocsit 3 millió alatt

Emberi hibára gyanakszik egy veterán pilóta az Air India új katasztrófaelméletében

Brutális csatára számít Szijjártó

Pont ez a gép repült el a paksi atomerőmű felett – most már tudjuk, mi történt utána

Jobb, ha nem kapcsoljuk be a klímát ebben az esetben: sokkal többet árthat, mint használ
