Az 1000 literes nemesacél tartályban egy osztrák borász fehérborát 2019. május 15-én helyezték el a tó 60 méter mély fenekén egy vörösbort tartalmazó tartállyal együtt, "hogy megtudják, milyen lesz a bor, ha abszolút stabil nyomáson és hőmérsékleten víz alatt tárolják".
A különleges tárolás határozottan jót tett a bornak, nőtt a mineralitása - osztotta meg első benyomásait Sepp Möth vorarlbergi borász, aki rögtön a kiemelés után, a bregenzi kikötőben megkóstolta portékáját.
A vörösbort már júliusban kiemelték, tévedésből, mert a rossz látási viszonyok miatt összetévesztették a fehérborral. A vörösbor elemzésének végleges eredményei csak az elkövetkező hetekben készülnek el, Robert Steidl, a klosterneuburgi borászképző iskola volt vezetője szerint azonban az első ízpróbák szerint "nagyon jót tett a bornak" a víz alatti érlelés.
A Boden-tó fenekén érlelt kétféle bort Tiefenrausch (Mélységi mámor) néven limitált kiadásban, 1300 palackban hozzák forgalomba.
Legolvasottabb
Visszanyalt a fagyi: újabb devizahiteles nyert pert, megkopasztja a bankot a győztes ügyfél
Perceken múlt az újabb merénylet? Jelöletlen rendőrautók gázolták el a Bondi Beachre tartó férfiakat – Videó
Csalókat csalt csapdába a nyugdíjas férfi
Komolyan megsérült Fico különgépe, amely Brüsszelbe szállította a szlovák kormányfőt
Megvan a NASA legújabb vezetője, el sem hiszi, honnan jött
Tabudöntés jöhet az EU-ban: megszavazhatják az orosz vagyon felhasználását
Kanóczky Máté: Nem vertük nagydobra, hogy magyar cég vagyunk
Összeomlás szélén egy kulcságazat: 63 ezer munkahely forog kockán
Vége a jó időknek? Látványosan esik az állampapírok hozama