A két török illetékes a Reutersnek elmondta, hogy a nyomozás a közel-keleti iszlamista szervezetre összpontosít. Egyikük azt mondta, a szombati kettős merénylet hasonlatosságot mutat a szíriai-török határ közelében, Suruc városában történt júliusi öngyilkos merénylettel. A suruci támadásért szintén az Iszlám Államot nevezték meg felelősként. "Ez a támadás a suruci mintát követte, és minden jel arra utal, hogy azt másolták le... a jelek az IS felé mutatnak" - mondta a forrás.

A szombati ankarai békemeneten elkövetett kettős öngyilkos merényletben hivatalos adatok szerint 95-en haltak meg, közülük eddig 77 áldozatot azonosítottak. Vasárnap még 160 sebesültet kezeltek 19 kórházban, 65-öt intenzív osztályon. Szombaton összesen 508 sebesültet szállítottak kórházba, közülük 317-en térhettek haza az orvosi ellátás után.

A kurdbarát Népi Demokratikus Párt (HDP) vasárnap azt közölte, hogy adataik szerint 128-an vesztették életüket a terrortámadásban.

A béketüntetést a közalkalmazotti szakszervezetek konföderációjának felhívására szervezték. A felvonulásnak az lett volna a célja, hogy a törökországi kurd lázadók és a török biztonsági erők között kiújult erőszak leállítására szólítson fel. Júliusban a szíriai határhoz közeli, zömmel kurdok lakta Suruc városban 33-an haltak meg és mintegy 100-an megsebesültek.