Azok, akik már korábban lefoglalták a nyaralásukat Montenegróban, a szállás és ellátás terén nem kell, hogy drágulásra számítsanak, mindazok azonban, akik csak most tervezik a nyaralást, jó ha felkészülnek az emelésekre - adta hírül a helyi sajtóra hivatkozva a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Az élelmiszer és az italok ára is 10-30 százalékkal lesz magasabb már az ünnepek után, vagyis az előszezonban is, például Budvában. A magánszállásokat kiadók egyesületénél azt mondják, többségük nem emeli meg az éjszaka árait. Egy-egy háromcsillagos szállodában hét éjszaka 400 euróba (150 ezer forint) kerül Budvában, de vannak olyan szálláshelyek is, ahol mindez 3000 euróba (1,13 millió forint) is kerül.

A magánszállások, apartmanok négy főre 40 (15 ezer forint) és 130 euró (50 ezer forint) között mozognak, elhelyezkedéstől függően. Ami az árakat illeti, aki már most a tengerparton pihen, egy gombóc fagyiért egy eurót kell, hogy fizessen a budvai sétányon. Egy kávé szintén egy euróba kerül, az üdítőért kettő, a sörért 2,2 eurót (830 forint) kell fizetni.