Szerbiában 1,2 millió dinárral (4,2 milliárd forint) megnövelte az alkoholos italokra szánt pénzösszeget a Köztársasági Szervek Közös Ügyekért Felelős Igazgatósága - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az elsődleges tervek szerint 6,2 millió dinárt költöttek volna alkoholra, de a módosításokat követően a szerződés összege 7,4 millió dinárra nőtt.

Az alkoholt a minisztériumoknak, a kormánynak, a parlamentnek, a Szerbia Palotának és az elnöki kabinetnek szerezték be. A megvásárolt italok között különféle tömény szeszes italok találhatók, többek között vinjak, vermut, pálinkák, likőrök, konyakok és vodkák.

Kifogyott a készlet

A szerződésmódosításból az is látszik, hogy az eddig megvásárolt ital mennyiség elfogyott, hiszen a módosítás oka a megnövekedett “munkamennyiség” és a körülmények, amelyeket nem lehetett előre látni és elsősorban a Szerbia Palotában történő eseményekre vonatkozik. Többek között nem számoltak egy jelentős konferenciával sem, amit 2022 márciusában a koronavírus-járvány miatt szerveztek és amelynek több mint ezer részvevője volt.

A szerződést az alkoholos italok megvásárlásáról még 2021 októberében írták alá a belgrádi Tim 99 vállalattal.