Ha a megnyitott teraszon van kiszolgálás, a vendégek ne járkáljanak a söntéshez és a kasszához, ezt bízzák a személyzetre – idézte a szlovákiai Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) figyelmeztetését a pozsonyi Új Szó.

„A teraszra maszkban vagy respirátorban kell belépni, fertőtleníteni a kezünket, és úgy asztalhoz ülni” - tájékoztatott Dasa Racková, az ÚVZ szóvivője. Az egyes asztaloknál úgy kell ülniük a vendégeknek, hogy legalább két méterre legyenek a másik asztalnál fogyasztóktól.

„Az üzemeltetők tavaly nehezen tudták ellenőrizni, hogy egy-egy asztalnál valóban csak egy háztartásban élők ülnek-e, több konfliktus volt emiatt. A jelenlegi helyzetben azt javasoljuk, hogy lehetőleg egy háztartásban élők üljenek egy asztalnál, vagy legfeljebb olyan személyek, akik egyébként is szoktak találkozni” - mondta Racková

Az ÚVZ ezért azt javasolja, hogy egyelőre várjunk az olyan találkozókkal, amikor régóta nem látott emberekkel, társaságokkal kerülnénk közelebbi kapcsolatba, hogy a különböző csoportok esetleg ne fertőzzék meg egymást.