Nagyon divatossá vált manapság a triploid hibrid dinnye Szlovákiában, amit más néven mag nélkülinek is neveznek - írta a pozsonyi Új Szó. Nyugatról beszivárgott a divat, miszerint a vásárlók a kis méretű dinnyét keresik, amit egyszerre elfogyasztanak, így nem kell felbontva a hűtőben tárolni. Jól fogynak a nagyon édes, piros húsú, mag nélküli fajták.
Ha a vásárló mag nélküli dinnyét kér, és mégis talál benne apró, csökevényes magokat, ez még nem azt jelenti, hogy a dinnyetermesztő becsapta. Ezek a termések is tartalmazhatnak kicsi, fehér, éretlen vagy léha magokat, aminek kialakulását termesztéstechnológiai, környezeti és genetikai tényezők is befolyásolhatják.
Kapcsolódó
A tripolid hibridek termesztése nem egyszerű. A mag nélküli dinnyék porzó fajtákat és porzó méhecskéket is igényelnek ahhoz, hogy termést hozzanak. Különböző földrajzi területeken különféle lehet a dinnye külső megjelenése és a termés mennyisége is. Ezért ajánlatos szakember segítségét is kikérni a fajtaválasztásban és a termesztés során, ha valaki dinnyetermesztésre adja a fejét.
Legolvasottabb
„Segítünk kifizetni” – Orbán legérzékenyebb pontjára tapintott az észt elnök
Karácsony előtt jött a hideg zuhany, több mint száz dolgozót küldenek el
Váratlan fordulat a bankszámláknál, minden lakossági ügyfelet érint
Bepöccentek az oroszok, irgalmatlan pénzt követelnek Európától
Suttyomban halmozódik fel az olaj, Oroszország lehet a nagy vesztese
Családi megbetegedéseket is okozhatnak a házi készítésű finomságok
Árgomb-tekergetés a rezsicsökkentés? Nem várt helyről kapott kemény kritikát a jelenlegi rendszer
Ma lezárulhat a Lázár–Strabag összecsapás? A minisztérium ellenőrzi az M30-ast
Eddig kell rettegve lesni a postaládát, hogy érkezik-e bírság