Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt mondta riportereknek, hogy erősen fontolgatja az indulást újraválasztásáért a 2024-es választáson. Ebben a gondolkodásban megerősíthette, hogy szemben a várakozásokkal, a Demokrata Párt kis vereséggel megúszta a november 8-án tartott félidős kongresszusi választásokat – írja a Financial Times.

Az elnök elárulta, hogy ezt még karácsony és hálaadás között megbeszéli a feleségével, Jill Bidennel, és ha végül elszánja magát és megkapja a családi támogatást, akkor a jövő év elején jelentheti be valamikor az indulását.

Az elmúlt hónapokban az a vélemény alakult ki a szakértőkben, hogy Biden nem hajt a második elnöki ciklusra, mivel hamarosan betölti 80. életévét, ezért 82 évesen kellene nekivágnia a második kormányzási ciklusnak, ha nyerne. Emellett gyengén szerepel a népszerűségi indexeken.

A félidős választások után készült exit pollok válaszadóinak kétharmada azt mondta, nem szeretné, ha Biden elindulna 2024-ben. Erre ő riportereknek úgy reagált, az az üzenete a kétkedőknek, hogy "Idesüssetek!"