Az Amszterdami Egyetemen dolgozó Eric Claassen professzor kutatása során arra a megállapításra jutott, hogy az átlagnál jóval erősebb belga sörök nagyon is egészségesek, mert a bennük lévő baktériumok jót tesznek a bélrendszernek - számolt be a Turizmus Online az Independent írása nyomán.
Vizsgálata szerint a Magyarországon is népszerű belga búzasörök és meggyes sörök is tele vannak probiotikus mikróbákkal, amelyek a bélflóra egészségéért is felelnek.
Kapcsolódó
A fő különbség nem a sör erősségében van, hanem abban, hogy a vizsgált söröket a legtöbbel ellentétben nem egyszer, hanem kétszer fermentálják, és a második eljárás nemcsak a sör ízvilágát és erősségét adja meg, hanem másfajta élesztőket is használnak. Ezek olyan savakat termelnék, amelyek megölik a belekben található káros baktériumokat.
Legolvasottabb
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Váratlan bejelentést tettek a meteorológusok a fehér karácsonyról
Megjött a döntés: ez történik csütörtöktől az üzemanyagárakkal
Érdekes fordulatok jöhetnek a nyugdíjaknál: erről jobb, ha mindenki tud
Újabb szomszédunkban bukkant fel a félelmetes középkori betegség, kérdés, átlépi-e a határt
Jöhet az ónos eső: ezekben a vármegyében nem árt vigyázni
Diplomáciai kinevezés kavarta fel az állóvizet: új minisztert emlegetnek, de a kormány nem bővült
Karácsony előtt jött a hideg zuhany, több mint száz dolgozót küldenek el
Lejtmenetben a forint, így nyitotta a napot