Miután május közepén az Accent Hotels átvette a 113 szobás kecskeméti Aranyhomok Business-City-Wellness Hotel üzemeltetését, mostani bejelentésük szerint megint megszereztek egy osztrák szállodát - írja az Mfor. A 44 szobás Sporthotel Cristall ugyan nem nagy méretű, de kitűnő helyen található, a tiroli Stubai-völgyben.

Ezzel hat tagúra bővült a cég által üzemeltetett ausztriai szállodahálózat. A hotelnek saját wellness részlege, parkolója és mélygarázsa van, a síszezon november elejétől május végéig tart, sokan keresik fel ezt a szállodát. „Azon dolgozunk, hogy tovább gyarapítsuk az általunk üzemeltetett szállodák számát nyugati szomszédunknál” – mondta Kerek Péter, az Accent Hotels stratégiáért felelős ügyvezető helyettese.

Osztrák-magyar hotelhálózat

A vállalat jelenleg 25 hotelt üzemeltet, az ausztriai egységeken kívül mindegyik magyarországi. A sok budapesti szállodán kívül több hazai üdülőközpontban is jelen van üzemeltetőként.

Ausztrián belül eddig jobbára Stájerországban voltak aktívak a magyar ingatlanbefektetők, illetve egyes hotelüzemeltetők. A Magyarországon is aktív üzemeltetők igyekeznek kihasználni, hogy a téli és a nyári szezonban úgymond "felcserélhetik" a személyzetet, vagyis a síidényben az osztrák, nyáron a magyarországi egységekben tudják alkalmazni őket. Az sem mellékes, hogy a portfólió építését és a lehetséges befektetők vonzását tekintve jól jön, ha a hálózatban több külföldi szálloda is szerepel.