Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Tőkealap bejelentette, hogy kiszáll a győri székhelyű, Tatabányán és Kecskeméten is üzemet működtető Graboplast Padlógyártó vállalatból, eladja részvényeit tulajdonostársának, a Veres Tibor érdekeltségében lévő Dakron-Invest Kft.-nek.

A jelenleg is PVC-padlókat gyártó Graboplast éves árbevétele a 20 milliárd forintot közelíti, és jellemzően néhány százmilliós adózott eredménnyel zárja az üzleti éveket. A Dakron-Investnek viszont 2021-ben egymilliárd forint volt a vesztesége - írja a HVG.

A PortfoLion Tőkealap 2014 végén 1,5 milliárd forintos tőkeemeléssel 16 százalékos részesedést szerzett a Graboplastban.

Veres Tibor üzletember A 100 leggazdagabb című kiadvány 2022-es listája szerint 245 milliárd forint becsült vagyonnal az 5. leggazdagabb magyar.

A több mint száz éves múltra visszatekintő Graboplast a honlapja szerint Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata. A cégcsoport három városban összesen négy gyárral rendelkezik. Öt kontinens több mint száz országába szállít, a bevételeinek több mint 90 százaléka exportból származik. Jelenleg 543 főt foglalkoztat.