A magyar Aldi a Foxpost Zrt.-vel szövetkezett, ennek keretében az üzletek mellé csomagautomatákat telepítenek.

Ma már 82 boltnál elérhetőek a Foxpost-automaták, a két cég folytatja az együttműködést, a cél, hogy 100 üzletnél legyenek ilyenek. 

A magyar tulajdonban lévő Foxpost a múlt évben költözött a korszerű maglódi raktárbázisra, ahol egy új, automata szortírozó berendezéssel naponta akár százezer csomagot is képes kezelni.

A vállalatnak van a legnagyobb országos csomagautomata-hálózata, hiszen több mint 500 automatájánál 55 000-nél is magasabb számú csomagrekeszt biztosít. Egy-egy automata helyszíntől függően 50, 60, 96 vagy 119 rekeszt biztosít. 

A két cég közös terjeszkedése érthető: Bengyel Ádám, a Foxpost Zrt. vezérigazgatója június közepén egy rendezvényen ugyanis azt mondta, az üzemanyagárak már az elmúlt egy évben is komoly emelkedésen mentek keresztül, de várhatóan újabb jelentős megugrással számolhatunk, amely előbb-utóbb begyűrűzik a házhozszállítási díjakba is. 

Ez a folyamat a csomagautomaták felé billenti majd a mérleg nyelvét, hiszen a házhoz szállítás esetében jelentősebb az üzemanyagárak szerepe a költségszerkezetben. Ennek fő oka, hogy a kiszállítás sokkal inkább elaprózott a csomagok címre vitele során: miközben a Foxpost járművei egy nap akár 800-1000 darab csomagot képesek kiszállítani az automatákhoz, addig az egyik piacvezető futárszolgálat mindössze 100-150 csomagot képes kivinni.