A Budapest és Split közötti 789 kilométeres vonatutat június 10. és szeptember 24. között ismét megtehetik az Adriára utazók, 14 óra alatt. A járat a főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal közlekedik. A jegyek egy útra már 43 eurótól (mintegy 16 ezer forint), 6-14 éves gyermekek részére pedig 15 eurótól (hatezer forint) is elérhetők - írja a MÁV-Start közleményében.

Az elő- és utószezonban, június 10-19-ig és augusztus 29-től szeptember 24-ig Budapestről kedden és pénteken, Splitből szerdán és szombaton indul. A főszezonban, június 19. és augusztus 29. között Budapestről kedden, pénteken és vasárnap, Splitből hétfőn, szerdán és szombaton indul.

A vonat menetideje 14 óra, melynek nagy része éjszakára esik: Budapestről 18:45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek, ahol a tengerszint felett közel 900 méter magasan fekvő hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra, Splitbe 8:12-kor érkezik. Visszafelé, Splitből a vonat 18:27-kor indul, Budapestre másnap 9:35-re érkezik.

Non-stop nyitva az étkezőkocsi

A MÁV szerint a járaton mindenki megtalálhatja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő szolgáltatást. A vonat étkezőkocsival közlekedik, ahol meleg vacsora és reggeli, valamint széleskörű italválaszték áll az utasok rendelkezésére. Az étkezőkocsi az út alatt végig nyitva tart.

Minden utast este üdvözlőcsomag, reggel pedig jegyárban foglalt meleg ital és reggeli várja – a hálókocsiban utazók többféle reggeli menü közül választhatnak, melyet az étkezőkocsiban is elfogyaszthatnak. Valamennyi fülke légkondicionált és konnektorokkal felszerelt. 

A Lonely Planet gyűjtéséből a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott Adria InterCity fedélzetén tavaly 5500-nál is többen utaztak.

A háló- és fekvőhelyes kocsikra szóló jegyek a MÁV-Start és a GYSEV nemzetközi menetjegyeket árusító pénztárai mellett a megújult Elvira online felületen (a jegy.mav.hu oldalon) akár regisztráció nélkül is megvásárolhatók.

Az Adria InterCity vonat menetrendjével, szolgáltatásaival, az elérhető menetjegyekkel kapcsolatos részletes információk a www.mavcsoport.hu/adria oldalon érhetőek el. A vonaton állatok és kerékpárok nem szállíthatók.