Három licitáló kardozott a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) extrém értékes tihanyi üdülőjére és a hozzá tartozó strandra kiírt árverésen. A szervezet elnöksége még januárban döntött az ingatlanok dobra veréséről, korántsem egyhangúan.

A győztes a DT Invest Kft. lett, a Mudura Sándor erdélyi milliárdos üzletemberhez kapcsolható vállalat 900 millió forintot kínált a két külön helyrajzi számon szereplő ingatlanegyüttesért – derül ki az Átlátszó cikkéből.

Futott még a Csányi Sándor-Hernádi Zsolt-Garancsi István trió jegyezte CD Service Kft., valamint a strandot korábban bérlő Vitorlázó Gyermekekért Egyesület – a NER-bárók 885, a gyerekek 880 millió forintot adtak volna.

A strand mellett fekszik Csányiék – jelentős állami támogatással – tervezett üdülőkomplexuma, ami a tervek szerint egy felújítandó kastélyszálló mellett több új épületből áll.

További részleteket itt lehet olvasni.

A MÚOSZ pontosít

A másfél éven át húzódó eladási folyamat úgy kezdődött, hogy az elnökség az ingatlanokkal kapcsolatos hatásköreit a MÚOSZ 43 tagú küldöttgyűlésére ruházta. Az eladásról tehát nem az elnökség, hanem a küldöttgyűlés döntött - közölte lapunkkal Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke.

A küldöttgyűlés egy összetett értékesítési eljárást alakított ki, amelynek minden fázisában küldöttgyűlési döntésre volt szükség a továbblépéshez. Az üdülőt meghirdettük a HVG-ben, a Magyar Nemzetben és az ingatlan.com-on. Kétfordulós ajánlattételi felhívást tettünk közzé, licitlehetőséggel. Összesen 19 írásos ajánlat érkezett, a második pályázat második körében a licitre közülük hatan jelentkeztek, és hárman vettek részt ténylegesen a licitálásban. A tenderbontást, illetve a licitet is zoomon közvetítettük az elnökség és a küldöttgyűlés tagjai, illetve a jelen nem lévő pályázók számára, továbbá kép- és hangfelvétel, illetve közjegyző és jogász közreműködésével két-két jegyzőkönyv készült.

Arról, hogy a liciten a legmagasabb összegű ajánlatot adó pályázóval szerződjünk, szintén a küldöttgyűlés döntött: 21-en támogatták az értékesítést, 13-an ellenezték, 4-en tartózkodtak - írta Hargitai.