Magyarországon tavaly decemberben 4 ezer tonna virsli fogyott, az év végén rendszerint a kilós csomag a legnépszerűbb. A 2020-as forgalom elérte az 5,5 milliárd forintot, 13 százalékkal haladva meg az egy évvel korábbit. A sertésvirsli 57 százalékkal, a baromfi 22 százalékkal, a pulykából készült áru 19 százalékkal részesedik a piacból – idézi a közlést az MTI.
Virsli bármilyen húsból készülhet, de a Magyar Élelmiszerkönyv 2017-es szigorítása jó minőségre ösztönzi a gyártókat. Belföldi forgalomba csak 51 százalék feletti hústartalommal kerülhet, emellett csökkentették a megengedett legnagyobb sótartalmat, és magasabb fehérjetartalmat, illetve alacsonyabb zsírtartalmat írtak elő. A virsli a dietetikusok szerint is könnyen beilleszthető az egészséges étrendbe - hangsúlyozták.
Kapcsolódó
A NAK szerint érdemes jó minőségű, és lehetőleg magyar gyártótól származó virslit venni szilveszterre. A kínálatban nagy a minőségi különbség, és az sem mellékes, hogy a belföldi termékek vásárlása magyar vállalkozásokat és munkahelyeket támogat - indokolták az ajánlásukat.
Legolvasottabb
Visszanyalt a fagyi: újabb devizahiteles nyert pert, megkopasztja a bankot a győztes ügyfél
Komolyan megsérült Fico különgépe, amely Brüsszelbe szállította a szlovák kormányfőt
Megvan a NASA legújabb vezetője, el sem hiszi, honnan jött
Csalókat csalt csapdába a nyugdíjas férfi
Összeomlás szélén egy kulcságazat: 63 ezer munkahely forog kockán
Perceken múlt az újabb merénylet? Jelöletlen rendőrautók gázolták el a Bondi Beachre tartó férfiakat – Videó
Mérgesek a tanárok – Tovább nő a bérfeszültség az iskolákban
Vége a jó időknek? Látványosan esik az állampapírok hozama
A hivatal szerint tízezrek, a valóságban százezrek hagyják el az országot