Lantos Gabriella 8 évig volt a kórház operatív igazgatója, vezetése alatt a korábban veszteséges intézmény megháromszorozta árbevételét, 2017-ben már 2 milliárd forintos árbevétellel mintegy 120 millió forint nyereséget termelt.

A kezdetekben kizárólag nőgyógyászati profilú intézmény mára egy városi kórháznak megfelelő felszereltségű és profilú egészségügyi intézménnyé, a legnagyobb forgalmú hazai magán-fekvőbetegintézménnyé vált.

Lantos Gabriella egészségügyi szakértőként rendszeresen publikált és nyilatkozott a magyar egészségügyet érintő kérdésekről, legnagyobb visszhangot kiváltó írása az "orvosbárókról" két évvel ezelőtt jelent meg, tavaly pedig komplett egészségügyi reformtervet publikált a Hegymenet című tanulmánykötetben, amely az Eötvös Kör kiadásában jelent meg.

A bölcsész és közgazdász végzettséggel is rendelkező Lantos pályája a Magyar Rádiónál kezdődött, uniós szakközgazdászként a 2000-es években először a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség fejlesztéspolitikai szakértője, majd kommunikációs főigazgatója volt.

(Ezt olvasta már? Nagy az orvoshiány Németországban)

Fotó: MTI Fotó/Bruzák Noémi