Végleges a Debreceni Egyetem Klinikai Központhoz tartozó Új Klinikai Tömb megvalósíthatósági tanulmánya, így a TSPC Mérnöki Iroda koncepciója és tervezési programja szerint kezdődhet meg az új épület megvalósítása.

A beruházás mintegy 140 ezer négyzetméteren valósul meg, 700 új ágy lesz, a kórház fekvő- és járóbeteg ellátást nyújt, integrált oktatási funkciót tölt be, létrejön egy egészségpláza, valamint parkolóház is.

A látványtervek a TSPC honlapján érhetők el.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi ellátó szervezete, infrastrukturális háttere jelenleg azonban rendkívül heterogén, széttagolt. A fenntarthatóság, a hatékonyság és a betegellátás színvonalának növelése érdekében elengedhetetlenné vált a telephelyek működésének felülvizsgálata és egy hosszú távú, ütemezett fejlesztési koncepció kidolgozása.

Az Új Klinikai Tömb megépítése lehetőséget biztosít arra, hogy a szakmák integrálásával és átcsoportosításával a meglévő kórházi épületek felszabaduljanak és új funkciókat kapjanak. 

Az 21. századi kórházfejlesztés eredményeképp egy olyan smart (okos) technológiákat befogadni képes egészségcampus jön létre, mely a gyógyító funkciók mellett az egyetem oktatási tevékenységét, illetve a város gazdasági potenciálját is erősíti.