A miniszter azt javasolta, hogy az OMSZ-t alakítsák át Országos Meteorológiai és Klímakutató Szolgálattá, növeljék munkatársai számát, alakítsák át az intézményrendszerét, ehhez forrást, 2027-ig kétmilliárd forintot biztosítanak.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: az OMSZ-t felügyelő miniszterként az új struktúrában nem kívánt együttműködni az augusztus 20-a után menesztett két vezetővel, de ez nem zár ki semmi mást - idézte a tárcavezető szavait az MTI.

A minisztert a Szegedi Tudományegyetem épülete előtt mintegy száz békés tüntető fogadta.

ugusztus 22-én Palkovics László technológiai és ipari miniszter indoklás nélkül felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát, az OMSZ elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét.

Ezt követően az OMSZ vezetői állásfoglalást adtak ki Radics Kornélia elnök és helyettese Horváth Gyula felmentésével kapcsolatban. Politikai nyomásgyakorlásról írtak és átvilágítást követeltek.

Támogatásáról biztosítja az OMSZ két leváltott vezetőjét a Climate Without Borders (Klíma Határok Nélkül) nemzetközi szervezet, melynek közleményét több mint negyven ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői írták alá.